Dit is mijn portfolio website voor foto's en verhalen en dit ben ik. Top Floor Pics, straat- en portretfotograaf met een voorliefde voor mensen, straten en steden met hoge gebouwen. Vandaar de woordspeling met mijn naam, hoge gebouwen en fotografie. Snap je hem? Top Floor...
Ik werk het liefst op straat, met de bedoeling om mooie en spontane momenten in beeld te vangen. Je vindt mijn beste foto's in series, experimenten en in opdracht. Gemaakt in Nederland, Europa en de Verenigde Staten.
Een foto maken van zo'n spontaan moment, is een even frustrerende als heerlijke bezigheid. Ik weet immers nooit wanneer hij voorbij komt. Het kan op een doodsaaie plek drie keer achter elkaar raak zijn, zonder een camera bij de hand te hebben. Of ik krijg hem met alle tijd en de beste apparatuur maandenlang niet in mijn vizier. Hij laat me rennen, vliegen of eindeloos stilstaan. Op wankele dozen klimmen en plat op de grond liggen. In haakse hoeken staan of zelfs onzichtbaar worden. Wie het spontane moment wil vastleggen, zal er wat voor moeten doen.
" Fotograferen is je adem inhouden. Wanneer alles in beeld op de juiste plek valt en het lukt om de vluchtige realiteit vast te leggen. Die kunst beheersen brengt het grootst mogelijke plezier" 
 ~ Henri Cartier-Bresson

Back to Top